Superfavoritt på søndag

Søndag betyr Flukten fra virkelighetens smakebit på søndag. Her er mitt bidrag!

Ok. Jeg vet dere kommer til å tro at jeg bare sier dette fordi forfatteren er favorittmannen min. Men: Burnout, debutromanen til Tiger som kom ut på Aschehoug i 2007, ble faktisk en av mine desiderte favorittbøker fra og med jula 2007 da jeg fikk den i julegave med tanta & onkelen min. Helt sant.

Tiger Garté – Burnout

Tanta & onkelen min er nemlig fra Surnadal de også, som Tiger. Og ikke bare det, de er foreldrene til Mali, kusina mi, som i alle år gikk i klasse med Tiger. Det er videre grunnen til at jeg var dødsforelska i ham fra jeg så den søte, brunhårede gutten som var høyere enn alle de andre på klassebildet deres i 6. klassen. Ja, og ikke minst at jeg forfulgte ham og spionerte på ham hele sommeren ’98 da jeg var fjorten og på besøk til kusinene mine, og han var seksten og kulest i verden. Selvsagt turte jeg ikke si et ord til fotballspiss-kjekkasen, som kjørte rundt på mopeden sin og hoppa fra den høyeste toppen på stranda. Men smugkikke – dét turte jeg.

Vel. Årene gikk, og plutselig var guttungen blitt 25 år og forfatter. Selv var jeg student i Bergen, og hjemme på juleferie. Og under treet lå altså denne boka. Burnout. MED signatur OG hilsen i. Studinehjertet mitt smeltet, og det var akkurat som å være fjorten igjen.

Jeg slukte boka på knappe to dager. Kjente igjen alt, elsket språket, ble sjokkert, glad, opprørt, trist, forbanna, knust og igjen – forelska. For en som kunne skrive dette, han måtte være litt av en fyr. (Og det er han jo!)

Litt om handlinga:

Trym vokser opp i det han tror er trygge og idylliske omgivelser på landsbygda. Sammen med kameratflokken flyr de rundt og lager bråk. Her er alt fra fiskekriger, blodtrimma mopedløp til sniktitting på nakne og lubne tyskerhusmødre blant ingrediensene. Trym knytter et spesielt bånd med Robban, som er nabo og blir med Trym på det han måtte finne på. De to deler på noe de tenker må vare for resten av livet. Men så kommer ungdomstida og fyker over bygdebarna som en knitrende skogbrann i storm. Plutselig må de kjempe for å ikke havne utenfor, men karre seg til kjernen som er knytta til det dunkende Hjertet i sentrum av bygda. Uskyldige tenåringssinn forvandles til hardbarka krigere, og en brutal maktkamp finner sted.

Jeg tenkte å gjøre en liten vri på selve smakebiten denne gangen, og gi dere fire kopier av mine absolutte favorittsider fra boka. Siden jeg tross alt har tilgang til manuset sånn relativt greit, liksom. Så her er de! Les & nyt. (Og hvordan vi til slutt endte opp som samboere? Den historien får vi ta en annen gang.)

30 Thoughts on “Superfavoritt på søndag

 1. Så fint og romantisk innlegg :) Jeg har ikke lest denne selv, hvis Fuglehjerte faller i smak må det absolutt vurderes. Utdraget her pirret i hvert fall nysgjerrigheten. Du skulle nesten skrevet en egen fortelling om forelskelsen din og deres :) Dette var som sagt fint, og du skriver også godt.

 2. Takk for smakebiten! Hørtes veldig spennende ut! : ) Et veldig fint omslag på boka og fint å lese om dine følelser om boken~ Ha en fin søndag videre!

 3. Så herlig!! Tusen takk for smakebit og tips :-)

 4. Så flott smakebiter!:) Ble skikkelig nysgjerrig på boka, noterte meg den ned:) Herlig og søt historie du hadde å fortelle itilegg:) Gleder meg til å følge med her:) Flott blogg!:)

 5. En herlig historie til å følge smakebiten! Jeg hadde ikke hørt om boken, men jeg har notert meg den til fremtidig lesning :-)
  Ha en fin søndag!

 6. Hihi, så fin historie som hører til disse smakebitene. Jeg noterer meg boken! Ha en finfin dag videre. :)

 7. Artig med flott smakebit med en kjærlighetshistorie knyttet til. :)

 8. Venter på at den skal komme i postkassen :-)

 9. Ååå, så koselig historie! Gleder meg til å høre mer;) Veldig fine utdrag også, må få lest den boka!

 10. Spennende bidrag til smakebiten denne uken, herlig historie! Ser frem til å høre om hvordan dere ble samboere :)

 11. Så flott innlegg! Blir ordentig nysgjerrig på favorittforfatteren din og bøkene hans, disse MÅ bare inn i samlingen min :) Klem fra Anette :)

 12. Takk for kjempemange fine smakebitar. Alltid gildt med signerte bøker, spesielt frå folk ein kjenner. =) Boka høyres kjempefin ut. =) Ha ein herlig søndag vidare. =)

 13. Har vært nysgjerrig på Tiger Garte lenge, så det er vel på tide å lese noe. Fine smakebiter! Ha en god dag videre.

 14. Tusen tack för smakbiten!

 15. For en herlig historie før de fine smakebitene:-) Gleder meg til å høre den historien! Virker som en kjempefin bok. Ha en super Søndag videre:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation