Litterære oppvektsminner i postkassa

Se! Jeg fikk gode, gamle favorittbøker fra ungdomstida i posten i dag:

2014-01-24 20.05.52

Tora-trilogien av Herbjørg Wassmo husker jeg så vidt at jeg leste i min pure ungdom (tipper sånn da jeg var rundt 12 år), men i og med at jeg kun husker tematikken, fant jeg ut at det var på høy tid med en gjenlesning. Så det skal jeg begynne med i helga, da. Etter årsmøtet i Günerløkka SV i morra. Og vennemiddagen. Og etter at jeg har vaska leiligheten. Og vært på trening. Og lest to ukers utgaver av Morgenbladet.

Jah. Eller til uka. Kanskje.

God helg, da! Like travel som min, sikkert?

12 Thoughts on “Litterære oppvektsminner i postkassa

 1. Kristine on 01/27/2014 at 18:48 said:

  Disse har jeg ikke lest!
  Det er så spesielt å åpne “verdener” man ikke har besøkt på mange år. Jeg husker jeg leste Hobbiten da jeg var rundt 12, og så igjen for et par år siden (før filmen kom ut), og mens jeg leste dukket det opp masse minner fra første gangen, og det var så fint! “Gjenlesning” er jo en måte å minnes hvem man pleide å være også :-)

  Beklager babling. Håper helgen ble superfin og at du har hatt en god mandag, Karen!

 2. Ja, disse bøkene fra ungdomstiden…
  Jeg husker så godt en bok jeg leste da jeg var noe på samme alder, kanskje enda yngre, som var en ungdomsbok fra da tante Lillian var 14-ish. Men jeg husker ikke hva den heter! Og jeg fikk ikke sjansen til å grabbe tak i den før de ryddet ut av husene da det skulle selges, så den er nok fortapt. Og den er kanskje ikke å finne noe sted heller. Det var ingen klassiker, men jeg husker den så godt og jeg leste den så mange ganger. Men det var nok ikke Wassmo-kvalitet. Det var vel en dårlig oversatt bok fra dette engelske språket, kan jeg tenke meg. Jaja. Det er nok veldig kjekt med litt lett lesemimring. Unn deg det. :)

 3. Disse har jeg ikke lest, kanskje jeg rett og slett skal gjøre det :)
  Håper du fortsatt har en travel og fin helg!

 4. Bøkene om Tora kunne jeg også tenke meg å lese om igjen, og de om Dina er enda bedre synes jeg – de har jeg allerede lest to ganger. God helg :)

 5. Mamsen on 01/25/2014 at 08:40 said:

  Nå fikk æ lyst te å ta fram Wassmobøkene også :) Men har en mistanke om at det blir med tanken. Første hjemme-alene-dag, og æ har en masse å gjer. Ikkje minst ca 6 timer fjøsstell, og no må æ gå å begynn :)Ha ei fin helg Karen!

 6. Så artig at du (en eller anna gang) skal lese disse på nytt; jeg har tenkt det samme mer enn én gang, meeen…
  Husker disse som de første “voksen-bøkene” jeg leste. Sterk kost for den som var vant til Frøken Detektiv og “Tuppen og Lillemor-klubben”. Wassmo has forresten beholdt plassen som “min spesielle” ;o)

  Håper du får ei fin helg- jeg trur ikke det blir noe problem å få tida til å gå, ihvertfall!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation