Kulturuke

Søndag? Hæ? Hvor ble denne uka av, egentlig?

Tja, den ble vel i stor grad brukt på Oslos kulturliv. Og det må jo være veldig greit, eller hva?

Først ut, på onsdag, var det en kveld i det bergenske tegn på Litteraturhuset, hvor til og med været spilte på lag. Helt riktig – det regnet. Sånn foruten å skrattle høyt av alt det vidunderlige den godeste herr Espedal får seg til å si, et Bergenssavn så sterkt at jeg nesten døde litt inni meg samt vannvittig fine hilsninger til hovedpersonen fra gjængen i Bærgen (Holcks ble en personlig favoritt), gikk jeg også derfra med nok en diktsamling av Henning H. Bergsvåg. Men altså.. Turte jeg faktisk å snakke med disse menneskene, særlig da nevnte Bergsvåg som jeg til alt overmål er Facebook-venn med og alt. Niks. Ble starstrucked ut av en annen verden, faktisk. Disse menneskene er jo heltene mine. De er liksom ikke helt virkelig, mer som noen slags litterære halvguder. En stakkars bokbloggerinne mister både munn og mæle stilt ovenfor slike, så da får jeg bare håpe at jeg tar meg sammen og kanskje får til å om ikke annet si hei ved neste korsvei. Kanskje.

Espedal&gjengen

Fra venstre: Erlend O. Nødtvedt, Henning H. Bergsvåg, Cesilie Holck, hovedpersonen Tomas Espedal selv og litteraturviter Cathrine Strøm.

Torsdag var det tid for et gjensyn med aller flinkeste, flotteste, vakreste Melissa Horn på Sentrum Scene. Konserten var to timer med frysninger, tårer og hjertebank. Sånn var det. Den dama synger alt det jeg noensinne har følt.

melissahorn_sentrumscene

Magiske Melissa!

På fredag spiste jeg middag med et par venninner før det ble bursdagsfeiring på Oslo Mekaniske, så var det lørdag med Julie-besøk, Nikolai-visitt og film, og så var det plutselig i dag. Og det var den uka.

Hvordan var deres?

8 Thoughts on “Kulturuke

 1. Jeg er litt treg med å kommentere…
  Morsomt at du blir starstruck. Hvem blir vel ikke det når helter og andre småhelter dukker opp? Plutselig føler man at alt man har å si ikke kommer til å strekke til og bare bli kleint. Men i boksammenheng har du jo en god ice breaker da; “Jeg digger boka di, når kommer den neste?” :) Bare det å si at du har lest boka og kan si noe om hva dulikte med den vil jo gi suksess. Kanskje kan vi få en ny spalte her inne? Karen møter forfattere.

  Olav hilser og håper at Tante Karen kommer på besøk når vi har flyttet inn i nyhuset på nyåret. :)
  PS Leser du fortsatt bøkene på høyresiden her? Tenker jeg må sjekke ut Sofi etter hvert. Kanskje er hun gitt ut på lydbok også? :)

 2. Så kulturell du er, Karen! Jeg har sett et par BIFF-filmer, men det er alt.
  Jeg tror Bergsvåg bare ville blitt smigret om du sa hei:) Jeg kjenner Bergsvågen og og Nødtvedt fra tidligere og de er morsomme folk.

 3. Så flink du er! Jeg er blitt fullstendig kulturamøbe etter å ha flyttet fra Oslo. Ikke langt fra Oslo en gang, og likevel på minussiden. Har ikke vært på teater på gud vet hvor lenge. Knapt nok en konsert. Kino er liksom høydepunktet, sånn ca en gang i året. Skjønner’u’ elle?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation