Jeg gjesteblogger hos MadDam i dag!

maddamnologo

Superdamene hos MadDam spurte meg for en stund siden om et bidrag som gjesteblogger, og gjett om jeg ville det!

Jeg endte opp med å forsvare tilværelsen som singel, barnløs kvinne, rett og slett fordi nå må man slutte å spørre alle i fruktbar alder om de har barn, om de skal ha barn og når de tenker å få det – og også fordi jeg ble voldsomt irritert over et utrolig nedlatende innlegg på nettstedet familiverden.no om tematikken. Kort oppsumert er budskapet at mitt liv er meningsfullt som det er!

Håper dere vil lese!

 

10 Thoughts on “Jeg gjesteblogger hos MadDam i dag!

 1. Anne h on 03/15/2014 at 15:32 said:

  Du har helt rett. Som kvinne er vi et selvstendig individ som helt klart kan ha et meningsfylt liv uten mann og barn. Jeg blir provosert av snakk om “den rette”. En kvinne greier seg helt fint på egenhånd om det er det hun ønsker. Vær klar over at avstanden til vennene etterhvert kan bli større ettersom barn kommer til. Jeg var lenge fast bestemt på å ikke få barn og ble bl.annet kalt egoistisk! Argumenter som hvem skal besøke deg når du blir gammel holder ikke. Mange eldre sitter alene selv om de har stor familie. Det er ensomt det! Jeg fikk ett barn som nå er på vei ut av hjemmet. Selvfølgelig ville jeg ikke vært det foruten. Det har nok gjort meg til et bedre menneske, men det har sannelig ikke vært noen dans på roser. Som du sier;: det går sjelden som man planlegger. Nyt livet ditt som det er. Kos deg med andres barn hvis du har lyst og kan. Lykke til i livet :-)

 2. Hanne Marie on 03/14/2014 at 21:36 said:

  Leste innlegget og oppdaget bloggen din, noe jeg er veldig glad jeg gjorde, ettersom jeg selv er bokelsker, skriveglad og en rekke andre av tingene du beskriver deg selv med.

  Når det kommer til det med barnefri, som vi nå visst skal kalle det, må jeg få si det var fint å komme over. Selv om jeg bare er 18 blir jeg stadig møtt med vantro og skjenn når jeg til tid og annen kommer i en situasjon hvor jeg må forklare at “nei, jeg kunne egentlig ikke tenke meg å få barn, og tror ikke jeg kommer til å skifte mening om det heller”. Jeg kan forstå hvorfor folk med barn (eller som ønsker seg barn) mener at det er det største som kan skje et menneske. Men så har det seg altså slik at jeg legger andre verdier til grunne for hva jeg vil gjøre med livet mitt, og for hva som gjør meg lykkelig. Det er det tydeligvis vanskelig for folk i andre situasjoner å forstå!

 3. Hurra, godt skrevet og jeg føler at jeg kan signere denne! Sliter med det samme selv, men etter nitid lobbyvirksomhet er det ingen som tør å spørre meg om det lenger ;)

 4. Godt skrive, Karen! Eg la bak meg seks år med masing for to år sidan, då eg blei gravid. Men jammen begynner det ikkje igjen når ungen runder halvanna år, lenge før ein har komme seg etter svangerskapet, ein må jo ikkje frårøve han søsken. Bare ikkje for mange, så vidt eg har skjønt dei som venter nummer tre.

  Folk…

 5. Jeg har lest! Veldig godt skrevet, jeg har selv tatt meg i dette og har sluttet å spørre “skal dere ikke ha barn snart, da”. For hva om de sliter med å få det til? Har også ei venninne som kunne skrevet dette innlegget, hun vet rett og slett ikke om barn er noe for henne. Fint med slike stemmer som dine! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation