Fremtidige favoritter #2

Da var det fredag! Stas!

Og for Bokelskerinnen – og temmelig mange andre av oss bokbloggerne – er fredag synonymt med en runde fremtidige favorittbøker. Denne uka har jeg tittet litt på hva Samlaget har å by på utover høsten. Det var i grunn mye fint! Jeg har plukket meg ut to favoritter:

Juliane Rui – Systrer kan bli like gamle

 

Første bok ut er intet mindre enn en diktsamling. Den er skrevet av Juliane Rui og heter Systrer kan bli like gamle.

Jeg er svak for poesi, og har alltid vært glad i å skrive mine egne dikt også. Dessuten har dere nok lagt merke til at jeg liker å skildre minner, barndom og oppvekst i mine egne tekster, en tematikk som denne diktsamlingen også tar for seg. Spot on for meg, altså. Forlaget selv beskriver boka slik:

Denne diktboka handlar om barndom, om søsken og familie, om korleis ein hugsar hendingar og episodar frå fortida, og korleis ein kan formidle dette. Korleis kan ein strukturere eit bilde av ein felles barndom?

Gleder meg!

 

 

 

 

 

 

 

 

Marit Kaldhol – Darwins sporvar

 

Den andre boka er Marit Kaldhols Darwins sporvar. Dette er en roman om mor og datter, og om forholdet mellom dem som ikke alltid har vært enkelt. Jeg liker bøker som går inn i familie- og generasjonsdynamikk, for de kan som regel alltid lære oss alle noe. Jeg håper denne også kan gjøre det. Her er forlagets presentasjon:

I eit rom med vindauge mot havet ligg ei kvinne for døden. Dottera Sally vaker over henne. Medan ho ventar på at døden skal kome og hente henne, minnest Sally då mora reiste frå stad til stad med teaterframsyninga si. Sally måtte vere med. Ho leika med trådar, dikta med saumar, streva med puslebitar i baksetet av bilen. I byen ved kysten blei alt brått heilt annleis.

På kvar sine vis leitar mor og dotter fram fortida, og det blir tydeleg at det finst eit sår i dette forholdet. To ulike lagnader, som begge krinsar rundt svik og tap av kjærleik.

Har troa på denne!

Og ha en strålende helg, fine dere!

8 Thoughts on “Fremtidige favoritter #2

  1. Virker som to interessante bøker, spesielt diktsamlingen kunne jeg tenke meg å lese. Takk for tips, og god helg :)

  2. Dette virker som interessante fremtidige favoritter begge to:-) Ha en fin helg:-)

  3. Jeg liker tittelen på Rui sin bok, og Darwins sporvar virker interessant. Jeg går og venter på Krigens Skugge blant Samlaget sine bøker :) God fredag og fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation