Fisketur

Vi sitter i båten alle sammen. Det er sensommerkveld, og jeg og broren min burde egentlig ha vært i seng for lengst. Men i disse magiske sommerkveldene vi får være med ut for å fiske, finnes det ingen leggetid.

Himmelen er rosa, og faren min sitter støtt ved påhengsmotoren i den lille blå båten vår. Han har blikket festet på horisonten helt ute i havgapet, og jeg lurer på om vi hadde nådd Amerika om vi bare fortsatte. Han ser så glad ut. Her på sjøen. Motoren bråker, det lukter salt og båtbensin, og mamma har alt kastet ut snøret og begynt å dorge. Jeg og broren min har hver vår spole, vi passer oss for krokene og kikker spent ned i den blanke vannoverflaten for å se etter fisken. Det er djupe snørespor i den hvite plastripa, spor etter slike sensommerkvelder.

Vi fisker til det blir halvmørk natt. Jeg og broren min kiver om å få flest fisk, før vi legger oss oppå de mjuke flytevestene i båtbaugen og sovner til lyden av bølgene som slår mot båten. Måkeskrik. Motordur. Moren og faren min som småprater om fisken og gården.

Når vi legger til kai, klarer lillebror og jeg bare så vidt å tusle hjem, trøtte og urvne. Vi våkner når mamma koker varm kakao, fersk nyfisket makrell og nypoteter til oss midt på natta.

Vi er aldri lykkeligere enn i disse sensommerkveldene.

10 Thoughts on “Fisketur

  1. Åh, disse sommerminnene fra Golma. Har lignende minner fra barndommens somre ute hos mormor og morfar. Nytrukket sei eller torsk i sene kvelds/nattetimer med mandelpotet og andre godsaker. Nam. :)

  2. Åshild on 07/19/2012 at 19:55 said:

    Ah! Så herlige disse små, gode historiene dine er, Karen. Får lyst til å vokse opp en gang til. Men har jo en liten en jeg forhåpentligvis kan gi slike gode barndomsminner:)

  3. Johannes Golmen on 07/19/2012 at 18:34 said:

    Akkurat sån e å huske det, fint skrevet søster ! :)

  4. Tiger Garté on 07/19/2012 at 16:56 said:

    Så fint skrevet, fineste:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation