Det Store Stoloppussingsprosjektet! (dag 1)

Jeg prøver meg som møbeldesigner/-oppusser! Ny leilighet krever nygamle møbler, og siden både gården her hjemme og besteforeldregården min er full av retro skatter, er det bare å slå seg løs og ta med det som trengs! Mamma er bare glad til. (Mer hus gir nemlig ikke mer plass – bare mer rot.) Noe trenger litt fiksing da. Ei lampe trenger ny lysbryter, et bord trenger et malingsstrøk, en gammel sukkerboks trenger en grundig vask. Og så er det gyngestolen da. Selve storprosjektet. Den var full av rust og totalt nedslitt. Når den er ferdig er den forhåpentligvis et femtitalls lite mesteverk. (Neida, ingen overvurdering av egne oppussingsevner her i gården, skal jeg si dere. Heh.)

I dag har jeg dermed storkost meg i en kald, fuktig kjeller og holdt på i noen timer med endeløs pussing og mye morsommere maling. I morgen blir det mer maling. Og så litt maling til på torsdag. SÅ er den forhåpentligvis ferdig, og kan tas med ned til Oslo så snart noen skal nedover med bil. Sånn har det gått så langt:

stol1

Utgangspunktet. Slitt treverk og sprøtt mye rust.

stol2

Noen timer etter: Stolen er pusset etter alle kunstens regler, med sandpapir, stålbørste og vinkelsliper. Hei hvor det gikk når brutter’n hentet sistnevnte og jeg fikk på vernebriller og hørselvern!

stol3

Stolen har fått første lag med bengalakk og grunning. Nå tørker den natta over, og får lysblå maling i morra!

6 Thoughts on “Det Store Stoloppussingsprosjektet! (dag 1)

  1. Åh så fin og stilig den blir! Elsker gamle møbler som blir oppfrisket! Heia heia; gleder meg til å se sluttresultatet!

  2. Interiørbloggeren!
    Så gøy med slike oppussingsprosjekter! Gleder meg til å se det ferdige resultatet. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation