Bokryggpoesien tar av!

Jeg ble så hekta på bokryggpoesifenomenet da jeg fant det her inne i bokbloggverdenen, hos Metaingrid og alle andre som har deltatt i konseptet. Da jeg viste det til samboeren min ble også han utrolig fascinert, og vi begynte straks å stable de mange bøkene i heimen til nye dikt og historier. Så kom han på at vi også kunne utføre geriljabokryggpoesi på en bokhandel da vi var nede på Løkka sist helg. Genialt, sa selvsagt jeg. Så det gjorde vi. Morsomme greier!

Så begynte han å google fenomenet og fant ut at det opprinnelig stammet fra USA, hvor det allerede fantes flere hjemmesider om fenomenet. Da kom han – sammen med to forfatterkompiser – på å lage en FB-side hvor folk kunne sende inn sine bidrag, og de har nå tatt ideen med opp og fram og ut i verden. Hurra for det!

For dette fenger mange. Og ikke bare oss boknerder. Folk vi ikke ante brydde seg om bøker har sendt inn sine bidrag, og sida bare vokser og vokser. Det er så fint!

Kikk rundt i aviser og media etter saker om bokryggpoesi de neste dagene, for det dukker stadig opp noe. Det har blant annet allerede kommet i Bok & Samfunn og Klar tale.

Fra nå av vil jeg publisere mine bokryggdikt på en ny, egen kategori her på bloggen, ikke overraskende kalt Bokryggpoesi. Men først en liten reprise av hva jeg har lagd så langt – håper dere liker dem!

Sveve over vatna / imot kunsten / fordi det er slik jeg ror
Alt jeg er / hyperdraum / gjennom natten

Markedets makt over sinnene / mistrivselssonen / trist som faen
Tiden er natt / si meg hva du drømmer / si ja til kjærligheten

Kjærlighet før øya synker / vente, blinke / den som blunker er redd for døden
Jeg elsker sol / tusen strålende soler / og solen tilber ingen andre guder enn sin egen styrke

Francis Meyers lidenskap / mannen som elsket Yngve / seksualitetens historie
Fiolinane / danser med sommerfugler / sangen om den røde rubin

8 Thoughts on “Bokryggpoesien tar av!

  1. Virkelig kreativt, og bokryggpoesi ser så moro ut! Tror jeg må forsøke neste uke :)
    Er det forresten opprettet en fb-side om fenomenet?

  2. Du er kreativ og veldig, veldig flink!! Her var det mange flotte dikt.Dette er jo veldig moro å være med på så det blir ikke lenge før jeg tar meg en ny runde rundt i bokhyllen for å lage nye bokryggpoesier.

  3. Så moro! Og så kreativ du er! Eg likte dikta du fekk fram. Særs: “Sveve over vatna / imot kunsten / fordi det er slik jeg ror”. Vakkert, vart det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation