Boken på vent

Jeg og samboeren min elsker bøker. Vi har mange av dem, og de blir stadig fler. Per nå inneholder vår omtrent 55m2 store leilighet i alt 5 fullstappede bokhyller, og de er ikke små noen av dem.

Det sier seg selv at ikke alle bøkene kan vies like mye oppmerksomhet sånn absolutt hele tiden. Og i bokhyllene befinner det seg mang en skjult skatt som jeg ikke riktig har rukket å få lest helt enda. Men nå har jeg funnet en genial måte å gi disse bøkene den oppmerksomheten de fortjener, inntil jeg har nok ledige timer til å sluke dem hele. Det er nemlig Beathes spalte “Boken på vent”. Gjett om jeg blir med, da!

Hver tirsdag blogger Beathe om en bok hun gleder seg til å få lest. Denne tirsdagen skal jeg gjøre det samme. Og boken er.. (*trommevirvel*) .. Ingvild Holviks Lykkefeltet.

Denne romanen ble utgitt på Samlaget i 2010, og ble med meg hjem for et par måneder siden fra et boksalg på Storosenteret. Siden det har jeg hatt alle intensjoner om å lese den, men så har andre bøker dukket opp og tatt oppmerksomheten min, så nå står den der i hylla og frister, da.

Kva tid var du her sist, seier Gry. I sommar, kanskje, seier eg, og du? Må vere to år sidan, seier Gry. Likevel er det som om eg nettopp har vore her. Eg veit kva du meiner, seier eg, alltid den same utsikta. Nei, seier Gry, det er ikkje det. Det er eg som ikkje har forandra meg.

Lykkefeltet er Ingvild Holviks skjønnlitterære debut, og baksideteksten viser at den handler om to søstre. Den ene sliter tydeligvis så mye at det er fare for livet hennes. Da ble jeg straks interessert. Når boka i tillegg er skrevet på nynorsk (stor fan, dårlig bruker), fant jeg ut at dette må være vel verdt å lese.

Så da får vi se da. Jeg gleder meg i hvertfall! Kanskje noen av dere har lest den? Let me know!

10 Thoughts on “Boken på vent

 1. Tremendous! This particular is all I can think pertaining to a blog post like this excellent. This kind of is literally a notably explanatory article post on the blog. You just need to know a lot about this amazing.

 2. virker som en bra bok på vent:) har mange uleste skatter i bokhylla mi også som venter på å bli lest.
  Så jeg slenger meg også på beathes spalte for å trekke frem disse:)
  SV;Var kjempe fint at han ville stille opp til intervju:) koselig at du følger bloggen min,skal ta meg turen innom din blogg:)

 3. Dette var en flott idé! Jeg lider av veldig dårlig samvittighet for alle bøkene jeg har kjøpt opp igjennom studietiden, men aldri fått tid til å lese! Kanskje å blogge om dem kan gi meg motivasjonen til å finne tid til det nå:)

 4. Hei Karen:-) Så kjekt at du ble med og så fint innlegget ditt var. Jeg har ikke lest boken du nevner her men må jo innrømme at jeg ble nysgjerrig på den. Gleder meg til å lese hva du syntes når du har lest den. Ønsker deg en fin kveld:-)

 5. Det er en gøy idé! Å blogge om bøker du gleder deg til å lese. Og så får vi vite dommen etterpå. :)
  Populærmusikk fra Vittula leste jeg da jeg var 16, eller noe. Likte den veldig godt da. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation