Beste bokbloggerne!

Altså, bokbloggere er jammen meg bra folk!

Det er lørdag formiddag og jeg brøyter meg gjennom et utall unger – inkludert Bård Vegard Solhjell sine – som har okkupert Sehesteds plass fordi en rosa barne TV-elefant er på scenen. Jeg tusler inn i det stille og overraskende folketomme Gyldendalhuset. Men snart hører jeg dem; latter, lyden av bøker som blas i og en hel del “Næmmen, heiiii – er det du?”. Det er bokbloggertreff for andre gang, og for første gang er jeg en del av gjengen på ordentlig. Det kjennes helt, helt riktig.

bokbloggtreff1

De er der alle sammen, alle jeg leser og kommenterer og deler boktanker med. Når jeg plutselig får øye på Nora fra Kasiopeiias bøker må jeg bare bort å klemme henne, for det er så merkelig at vi ikke har møttes før – for vi kjenner jo hverandre så godt! Hun er høyere enn meg, og det hadde jeg aldri trodd. Men akkurat like flott i virkeligheten som på skjermen, det er hun. Og de er der hele gjengen; Line, Bjørg, begge Elinene, Silje.. ALLE! Og jeg prøver å hilse på og snakke med alle, men det er nesten umulig å rekke, og plutselig er mingletida over og vi har program.

bokbloggtreff2Lise/Knirk ønsker oss alle velkommen, før Elin forteller om bookcrossing og Silje setter oss i gang med quiz. Det står mye på spill; vinnerne får plukke gratis bøker først. Innbitt fyker laget mitt gjennom spørsmålene, og selv om magefølelsen er fin er vi mange skarpe hjerner i rommet. Men o’lykke – vi og et lag til deler førsteplassen, og bokhaugene står der til fri disposisjon. Jeg har allerde bestemt meg for geniale Helga Flatlands siste bok i debuttrilogien hennes, og får etter hvert også øye på verdens mest nerdete bok jeg bare MÅ ha. Jeg mener – språk er makt, og NPM er tøys, og en bok som harslerer med nytalen i dagens offentlige sektor er for godt til å være sant. Med meg hjem i Berlin-tøybagen får jeg altså disse to:

bokbloggtreffbøker

Det blir lunsj & mingling & god stemning, og snart er det klart for faglig påfyll. Jeg hjelper Bjørg med kaffekopp og boknett, og vi finner plass på nest bakerste rad. Forelesningsstemningen senker seg, og Elin deler alle gode triks for å få folk til å finne bloggen din, før Line overbeviser meg om hvorfor jeg faktisk skriver anmeldelser og ikke omtaler. You had me at hallo, kjære. Jeg er herved en (om enn særdeles uoffisiell) anmelder!

bokbloggtreff3

Så må jeg gå. Jeg skal i 30-årslag, og snille Bjørg gir meg skyss hjem til Løkka.

Og jeg gleder meg allerede til neste år!

Les mer om bokbloggertreffet på linkelisten til Mari fra Flukten fra virkeligheten!

24 Thoughts on “Beste bokbloggerne!

 1. Så fin oppsummering du har! Ble reint varm i hjertet. ;-) Og veldig koselig å treffe deg “IRL”! ;-)

 2. Hei og takk for sist! Rakk ikke å snakke med deg, men kanskje neste år? Et flott treff var det !

 3. Jeg syntes det var veldig hyggelig å få sagt et lite hallo til deg på treffet, Karen :) Morsomt å se at en av de bøkene du plukket med deg fra treffet tar opp noe av det samme som i boken jeg holder på med nå, “Skriv godt” heter den. Byråkratispråket får gjennomgå der. Det syntes jeg er helt riktig. Skal man skrive tekster som man er avhengig av at en rekke mennesker skal forstå bør teksten være tydelig og enkel å forstå.

  Tusen takk for den fine oppsummeringen. Håper du hadde det hyggelig i 30-årslag :)

 4. Ha ha! Jeg også har bitt i det (sure?) eplet etter treffet og sier fra og med nå at jeg skriver ANMELDELSER og ikke OMTALER. Vi får si det som det er.
  Det var hyggelig å treffe deg – gleder meg til å følge bloggen din videre.

 5. Det var hyggelig endelig å hilse på deg også :) Jeg så at Cathrine Krøger mener Flatland kan bli en av våre mest sentrale samtidsforfattere. Har ikke lest bøkene hennes selv, men det skal gjøres en gang.

 6. Det var veldig kjekt å treffe deg. Eg satt og med kjensla av å ikkje få snakka nok med alle eg så gjerne ville snakke med, men det er vel ein del av pakken, rekner eg med.

 7. Åh, det virker så koselig å dra på slike treff! Viktig å utnytte slike muligheter slik at man kan bli kjent med folk litt på ordentlig også. Man får jo liksom et helt nytt forhold til bloggene, tankene og folket med en gang man har møtt de på ordentlig. :) og så er det jo herlig at dere har litt faglig påfyll også. Det er deilig og kan gjøre underverker for bloggleden. :) PS Vi savner deg!

 8. Det var hyggelig å hilse på deg, men tiden gikk så altfor fort og jeg fikk nesten ikke snakket med deg. Synd du måtte gå og håper vi snakkes mer ved en annen anledning. Jeg har allerede vært inne og endret de fleste av omtalene mine til anmeldelser, og resten tar jeg snarest:-)

 9. Slike bloggtreff er så hyggelige og morsomme! For en fin skildring av begivenheten!

 10. Fin oppsummering Karen og det var så hyggelig å treffe deg :)

 11. Ja, det var så fint å endelig få møte deg, Karen! Bare synd at jeg ikke fikk pratet mer med deg – men det får vi sikkert gjort noe med etterhvert :-).

 12. Skal si det var koselig å endelig få truffet deg, ja! Håper det kommer flere anledninger fremover (eller så får vi vel skape noen). Morsomt å lese hva du tenker :P

  Flatland sin bok må jeg si jeg gleder meg til å lese selv, men den ble allikevel ikke med meg hjem. Gleder meg til å lese din anmeldelse (har tatt nettopp det punktet til etterretning selv).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation