Metamingling & bloggtørke

Jaja, da har jeg altså satt meg selv i den morsomme situasjonen at jeg er så opptatt med å debattere litteratur per sosiale medier at jeg ikke rekker å gjøre det her på bloggen. Fliiiiink. Nåja, jeg når vel bredere ut der enn her kanskje, men likevel vil jeg også her komme med samme bekymringsmelding som jeg kom med på Facebook for litt siden: Det er virkelig ikke bra om all litteratur- og bloggedebatten mellom oss bokbloggerne skjer i interne fora og ikke ute i bloggosfæren. Det er her ute vi har leserne våre, det er her ute vi kan delta i den offentlige, litterære debatten – uansett hvor perifert det kan føles. Sterk oppfordring til mine bloggkolleger der altså; TA DEBATTEN PÅ BLOGGEN! Og fordi man alltid skal “practice as you preach”, kommer det snarest et lite innlegg i den sammenheng her inne. Jeg lover.

FB-addict

Jeg befinner meg per dags dato et eller annet sted mellom stadium 4 og 5 på denne skalaen.
(Foto: www.googlygooeys.com)

For sånn ellers er det jo patetisk stille her. Jeg tar full selvkritikk på det. Jeg har jo faktisk intet mindre enn tre fantastiske ferdigleste romaner å skrive om; Jan Roar Leikvolls Songfuglen, Tomas Espedals Bergeners og selveste Sofi Oksanens Stalins kyr. Til mitt forsvar skal det sies at jeg planlegger å skrive et lengre bokessay om hele Oksanen-trilogien etter at jeg har fått lest Da duene forsvant også, men de andre to burde jeg jo strengt tatt fått skriblet ned noe om før jeg glemmer poengene mine. Jeg skal interessant nok kritisere akkurat samme fenomen i disse to særdeles ulike bøkene, så følg med! (Min variant av en teaser.) Akkurat nå forsøker jeg å tvinge meg gjennom siste rest av Monstermenneske, mens jeg innstendig forbanner hangen til å være så fordømt kreativ og nytenkende at man på død og liv skal fornye romansjangeren hele tiden. Det funker en sjelden gang, altså – men ikke her. (Hilsen sure-Karen.) Til sist driver Helga Flatland og Agnes Ravatn og krangler om hvem av dem jeg skal lese først. Og ja, jeg skulle ønske det var sånn i virkeligheten også. Uansett; jeg løser catfighten i morra, og den heldige vinner får bli med meg på togtur på onsdag.

Sånn, da tar jeg kvelden, tror jeg. God natt!

12 Thoughts on “Metamingling & bloggtørke

 1. Nå klarte jeg ikke få med meg hva du vil debattere?
  Jeg treffer deg bare her på bloggen, så kjør på med temaer til diskusjon!

 2. Eg gleder meg òg til Oksanen-essay! Og så ser det ut som om det er dei same bøkene som roper frå mi og di hylle. Kanskje vi bare skal slå saman boksamlingene våre som eit miljøtiltak? Elles kjenner eg meg igjen i dette med metamingling. Eg har òg brukt mykje tid på sosiale medier i det siste. Men det har vore interessant og givande, så eg synest ikkje det er problematisk.

 3. Ravatn!
  (Det var alt jeg ville si)

  :)

 4. Det viktigste er jo at du fortsatt syns det er gøy å lese – tross alt! :)

 5. E gler me, kankje sæj nå ainna. Spessieljt te Sofi-innjlægge!

 6. Gleder meg til Oksanen – essay!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation