Kortlistene til Bokbloggerprisen 2013 er klare!

Da er de endelige nominasjonslistene til bokbloggernes helt egne pris omsider offentliggjorte.

Bøkene som kom gjennom nåløyet er disse:

Skjermbilde

Såh.. Er jeg fornøyd? Eh, nei. Ikke sånn veldig. Det vil si, for “Åpen klasse” er jeg så absolutt det. Min fremste prisfavoritt har hele veien vært Urd, så jeg syns det er stor stas at den er med videre! De andre to bøkene på denne lista har også fått meget solid omtale, så det er bøker jeg gleder meg til å få lest selv i samlesingen utover våren.

Men så var det romanene, da. Jeg er uendelig skuffet over at Helga Flatland ikke ble med videre med sin Det finnes ingen helhet. Det er en roman jeg syns er langt sterkere enn Ravatns, både i språk, tematikk og innhold. Dessuten heiet jeg veldig på Gaute Heivolls Over det kinesiske hav som jeg har i hylla og uansett skal få lest – og som jeg har veldig trua på. Det har jeg derimot i langt mindre grad til Jacobsen, som jeg syns bare har vært sånn middels tidligere. Jaja. You can’t always get what you want, for å sitere rockens bestefedre. Wassmo blir nok bra, da. Hun skriver liksom aldri dårlig, men i den ypperste litterære klassen befinner hun seg jo heller ikke nødvendigvis. Er jeg sur og negativ og gretten nå? Kanskje litt. Men dette var mine helt subjektive, umiddelbare refleksjoner, så bær over med meg. Jeg tror uansett dette blir bra, altså! Som sagt er nominasjonen i den åpne klassen så sterke at jeg vil si de oppveier det langt mindre spenstige utvalget av bøker på romanlista. Og samlesing blir uansett stas!

Hva syns dere om listene? Yay or nay?

 

6 Thoughts on “Kortlistene til Bokbloggerprisen 2013 er klare!

  1. Jeg har ingen sterke meninger om romanklassen, siden jeg ikke har lest noen norske romaner fra 2013 før nå (er i gang med Mors gaver av Cecilie Enger). Men Åpen klasse er jeg fornøyd med. Har ikke lest Urd enda, men de to andre er bøker jeg er glad i.

  2. Det er lov å være misfornøyd. ;)

  3. Jeg har ikke lest noen av romanene på shortlist og kan derfor ikke uttale meg ennå. Den endelige dommen avsier jeg først når jeg har lest rubbel og bit! Men joda, det er liksom mye mer schwung over bøkene i Åpen klasse, eller underdogkategorien. Jeg skulle gjerne ha sett at Heivolls roman var med videre, men får trøste meg med at Urd kom gjennom nåløyet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post Navigation